Kjente norske konkurransesyklister

October 10, 2014

Kurt Asle Arvesen er en av de norske syklistene som har gjort seg bemerket de senere årene. Han har blant annet vunnet flere etappeseiere i viktige ritt. Nå er han trener i Team Sky, et lag han også syklet for i sin aktive karriere. Thor Hushovd har også gjort seg bemerket gjennom karrieren. Han vant VM-gull i 2010, og grønn trøye i Tour de France i 2005 og 2009. Han tok mange etappeseiere både i Tour de France og i andre viktige løp. Sesongen 2014 blir den siste sesongen hans som aktiv syklist.

Alexander Kristoff ble profesjonell syklist i 2010, og syklet først for det amerikanske laget BMC Racing Team. Sesongen 2012 begynte han å sykle for det russiske laget Team Katjusja. Han har blant annet vunnet OL-bronse i landeveisritt, og tatt to etappeseiere i Tour de France. I 2014 ble han den første norske rytteren som vant Milano-Sanremo. Han vant også Vattenfall Cyclassics i 2014.

Edvald Boasson Hagen er også en stor sykkelstjerne. Han syklet tidligere for Team Sky, men byttet lag sesongen 2014. Han er temporytter og sprinter, og er også veldig god på brostein. Blant merittene hans er sølv og bronse i VM, to etappeseiere i Tour de France, en etappeseier i Giro d’Italia, flere NM-gull, og seier i løpene Eneco Tour, Gent-Wevelgem, Vattenfall Cyclassics, GP Ouest-France, Tour of Britain og Tour of Norway.

Lars Petter Nordhaug er en annen norsk syklist som har mange meritter bak seg. Han sykler for Blanco Pro Cycling, og har blant annet vunnet NM i landeveisritt, Grand Prix Cycliste de Montréal og Birkebeinerrittet. På kvinnesiden er Eline Brustad, Miriam Bjørnsrud, Emilie Moberg, Cecilie Gotaas Johnsen, Camille Indset Sørgjerd og Ingrid Lorvik blant de beste.