Verdens beste konkurransesyklister i dag

October 16, 2014

Nederlandske Marianne Vos er en av verdens beste kvinnelige syklister. Hun sykler både sykkelcross, banesykling og landeveisritt. I 2006 ble hun verdensmester både i sykkelcross og landeveissykling, bare 19 år gammel. Hun ble verdensmester i banesykling i 2008, og tok også olympisk gull i banesykling samme år. I 2012 ble hun olympisk mester i landeveisritt, i tillegg til at hun vant VM i landeveisritt. Også i 2013 sikret hun seg VM-gull i landeveisritt. I tillegg har hun vunnet mange VM-gull i sykkelcross de siste årene.

På herresiden er det for tiden italienske Vincenzo Nibali som ligger øverst på verdensrankingen. Han er en av seks ryttere som har vunnet alle de tre største sykkelrittene i verden, de såkalte Grand Tour-rittene. Spanske Alejandro Valverde Belmonte ligger på andreplass på verdensrankingen. Han har vunnet mange løp og tatt mange etappeseiere, og har vært proffsyklist siden 2002. Spanske Alberto Contador Velasco ligger som nummer tre på verdensrankingen. Han har også vunnet alle de tre Grand Tour-rittene i løpet av karrieren sin. Han har vært proff siden år 2000, og kan vise til mange meritter både som amatør og profesjonell.

Til glede for alle nordmenn, ligger Alexander Kristoff på fjerdeplass på verdensrankingen. Like bak ham finner vi Nairo Alexander Quintana Rojas, fulgt av Peter Sagan og Simon Gerrans. Fabian Cancellara ligger for tiden på åttendeplass på verdensrankingen, men sveitseren har en lang karriere og mange meritter bak seg. Han ble lagt merke til allerede som junior, og ble blant annet juniorverdensmester i temporitt to år på rad; 1998 og 1999. I 2001 begynte han som proffsyklist, men han oppnådde ingen suksess før sesongen 2003. Etter den tid har han sikret seg mange seiere og etappeseiere, og regnes alltid blant favorittene i store løp.

Britiske Chris Froome ligger bare på sekstendeplass på verdensrankingen, men han er en av verdens beste proffsyklister og et kjent navn innen sykkelsporten. Han vant Tour de France i 2013, og har også vunnet mange andre løp. Sesongen 2013 var spesielt vellykket for ham. Da vant han flere løp samme sesong, og kom høyt opp på rankingen.